Over mij

Ik ben Mayke Milder. Ik ben getrouwd en heb 2 zoons die op de middelbare school zitten. We wonen met veel plezier in Amsterdam op IJburg.

Mijn hart ligt bij het helpen van ouders met kinderen in alle leeftijden, die opvoedvragen hebben. Dat kan zijn door specifieke behoeften van het kind en/ of bijvoorbeeld door onzekerheid bij de ouders.
Ik neem graag de tijd om echt te luisteren wat er speelt, waar ouders tegenaan lopen en waar ze vragen over hebben. Om dan samen met hen te ontdekken hoe zij weer in beweging kunnen komen samen met hun kind en hoe zij beter kunnen aansluiten bij de behoeften van hun kind, waardoor er meer rust en ruimte kan ontstaan binnen het gezin.

Ik heb de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gedaan en heb 23 jaar werkervaring binnen de jeugdhulpverlening en het begeleiden van gezinnen in de opvoeding, als die niet vanzelfsprekend gaat. In de laatste jaren merkte ik dat ik gezinnen meer maatwerk en aandacht wilde bieden dan mogelijk was binnen de grote organisaties waar ik werkte. Om die reden ben ik gaan nadenken en voelen wat ik anders wilde doen.

Toen kwam de opleiding tot specialist Hooggevoelig & Strong-willed op mijn pad. Deze opleiding was op mijn lijf geschreven en heeft ervoor gezorgd dat ik de stap heb gezet om voor mezelf te beginnen. 
Nu ik gecertificeerd ben als specialist in het begeleiden van ouders met een kind dat hooggevoelig is en strong-willed , wil ik me richten op het coachen van deze groep ouders die uitdagingen tegenkomen in de opvoeding van hun kinderen.

Naast kennis over, heb ik op meerdere vlakken ervaring met hooggevoeligheid (icm een sterke wil) en hoogbegaafdheid. Zowel binnen mijn werk, als privépersoon en in mijn rol als moeder.
Ik heb zelf ervaren hoe fijn het is om nu te weten welke kwaliteiten bij hooggevoeligheid horen. Ik heb me als kind (en als volwassene) vaak anders gevoeld dan anderen. Ik weet nu meer over alle kwaliteiten (en schaduwkanten) die bij hooggevoeligheid kunnen horen. Dit heeft mij geholpen om het een plek te geven en meer de positieve kant van mijn hooggevoeligheid te zien. Bovendien ben ik me meer bewust van mijn valkuilen. 
Dit gevoel van er mogen zijn met je eigen unieke eigenschappen gun ik ieder kind en iedere ouder die ook met vragen en onzekerheid rondlopen.